P1030389Marjolein Schoonewille – Nijmeijer (1979)

Na een studie klinische en neuropsychologie begon Marjolein haar loopbaan als psycholoog. Al snel kwam ze erachter dat dit carrierepad geen antwoorden gaf op de grote levensvragen die zij al jong had. Pure nieuwsgierigheid naar het leven en naar wat mensen drijft bracht haar op vele plekken.

Sinds een aantal jaren geeft Marjolein massages en meditaties met klankschalen. Haar interesse in de verbinding lichaam-geest heeft zij de afgelopen jaren op verschillende manieren gevoed. Marjolein beoefent tien jaar yoga, volgde gedurende ruim twee jaar een studie lichaamsgerichte therapie bij BodyMind opleidingen, deed de opleiding tot klankmasseur volgens methode Peter Hess bij het Peter Hess instituut Klankkleur en nam deel aan diverse workshops op het gebied van yoga, tai chi, massage, fonoforese, stemwerk en spiritualiteit.

Klank is voor Marjolein een directe ingang tot het gevoel en de ziel. “Het brengt beweging daar waar dingen zijn vastgezet, zodat er weer ruimte ontstaat en aansluitend ontspanning. Ik verwonder me iedere keer weer hoe de klankschalen op een zachte manier toch heel diep kunnen werken. De klankschalen spreken me aan door hun eenvoud en harmonie.”

Als moeder van een tiener-dochter leert ze elke dag. Samen met haar dochter ontdekt ze de wereld opnieuw. “Er valt zoveel te leren uit het contact met anderen en in het bijzonder met kinderen.”