Waarom klankschaalmassage?

We leven in een tijd waarin er veel in beweging is. We worden dagelijks geconfronteerd met een enorme hoeveelheid aan prikkels en invloeden. Van de meeste zijn we ons niet eens bewust. Steeds meer mensen lopen tegen hun eigen grenzen aan. We vragen het uiterste en meer van onszelf, ons lichaam, ons zenuwstelsel. Je zou kunnen zeggen dat de mens zich zo snel geëvolueerd heeft dat het lichaam ons daarin niet heeft kunnen volgen.

Een voor bijna iedereen wel herkenbaar symptoom hiervan is stress. Op zich is er niet zoveel aan de hand als er af en toe stress in je systeem ontstaat, als het teveel aan spanning weer wordt afgevoerd. Maar langdurige stress geeft op den duur tal van fysieke, emotionele en mentale klachten.

Klankschalen zijn zo gemaakt dat ze natuurlijke, harmonieuze klanken produceren waarmee ons lichaam kan resoneren. Alle cellen in ons lichaam krijgen de mogelijkheid om weer in hun oorspronkelijke eigen harmonie te komen. Stress kan ons lichaam weer verlaten.

Wanneer een mens met zichzelf en zijn omgeving in harmonie is, dan voelt hij zich sterk, kan zijn leven vrij en creatief vormgeven, voelt zich gelukkig en gezond.

Hoe werkt het?

Klankmassage werkt door het omvangrijk klankaanbod van boventoonrijke, harmonische en natuurlijke klanken van de klankschalen. De klanken hebben een totaaleffect op lichaam, geest en ziel. Dit maakt het mogelijk zeer snel een diepe ontspanning te bereiken. De harmonieuze klanken spreken het oorspronkelijk vertrouwen van de mens aan.

Omdat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat en water een medium is dat heel gemakkelijk in trilling kan worden gebracht, verplaatsen de krachtige trillingen zich snel en gemakkelijk door ons lichaam. Het gehele lichaam komt in harmonische trilling, alle cellen nemen het geluid op. Op deze manier leer je weer te luisteren naar je eigen lichaam, je vergroot je lichaamsbewustzijn. Je wordt je als het ware als ‘instrument’ bewust van wat nodig is om goed gestemd te blijven.

De klankmassage is niet gericht op een concrete behandeling van problemen, maar lost vaak de onderliggende oorzaken op.

Hoe is het verloop?

Na een informatief intakegesprek worden de klankschalen op en rond het geklede lichaam geplaatst en aangeslagen. Daarbij worden verschillende soorten klankschalen gebruikt die passen bij de afzonderlijke lichaamsgebieden.

Na de behandeling verstillen de klanken en is er ruimte om even na te voelen. In een afsluitend nagesprek is er de mogelijkheid ervaringen van de klankschaalmassage te vertellen. Eventueel kunnen aandachtspunten voor de volgende behandeling worden besproken.

Frequentie

Een klankschaalmassage voor ontspanning kan op zichzelf staan. Voor het afbouwen van stress en de bevordering van de gezondheid zijn meerdere behandelingen aan te raden.

Voor wie?

Een klankschaalmassage is voor iedereen!

Met uitzondering van: de eerste 3 maanden van een zwangerschap of kort na een operatie.

Effecten:

  • Diepe ontspanning, de klanken doen een beroep op ons oervertrouwen
  • Zachte massage en harmonisatie van iedere individuele cel in ons lichaam
  • Loslaten van spanningen en blokkades in ons lichaam
  • De ervaring dat ons lichaam op een prettige manier licht vibreert
  • Aanspreken van de zelfgenezende krachten in onszelf
  • Loslaten van oude patronen
  • Positieve invloed op het zelfvertrouwen, creativiteit en productieve energie
  • Tot rust komen van onze (over)actieve geest
  • Ervaring van dichter bij onszelf te komen

Tarief

Een behandeling duurt 1,5 uur en kost 75 euro.

Cadeaubon

Het is ook mogelijk een klankschaalmassage cadeau te doen.

cadeaubon-site

Contact

Zijn er vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

IMG_0458IMG_0518

IMG_0524

IMG_0456