Bij Klankisbeweging kun je terecht voor (Slow) Vinyasa Yoga en Yin Yoga.
Check het lesrooster op www.momoyoga.nl/klankisbeweging

Vinyasa Yoga

Flow yoga is een dynamische vorm van yoga.
Vinyasa betekent ‘verbinding van beweging en ademhaling’. Door deze verbinding onderstaat er een natuurlijk ritme, een flow, waarin in de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen.
Door middel van een creatieve reeks houdingen (asanas) bereidt je je voor op moeilijkere houdingen. Krachtige houdingen en diepe stretches waar de tijd voor genomen wordt.
Ook als je met veel onrust kampt (piekeren, onzekerheid, malende gedachten) kan deze vorm van yoga goed helpen om ‘uit je hoofd en in je lijf’ te komen omdat de wat krachtige en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen.
Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie verstevigt je innerlijke basis en werkt positief door in je zelfvertrouwen.

De slow vinyasa les heeft een langzamer tempo waardoor je wat meer tijd krijgt voor de houdingen. De reguliere vinyasa les is een wat pittigere les.

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige, verstillende vorm van yoga.
De houdingen worden veelal zittend en liggend uitgevoerd, al dan niet gebruikmakend van kussens en dekens.
Door houdingen wat langer aan te houden, krijgt je lichaam de kans om vanuit diepere spierlagen en bindweefsels opgebouwde spanningen los te laten. Je leert je eigen grenzen te verkennen en te respecteren. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te (leren) voelen.
Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen die kampen met stress en/of met fysieke klachten.
De lessen worden begeleid door live klankschalen, waardoor je als vanzelf wordt meegenomen in een meditatieve staat en je practice nog meer verdiept.
De groepen zijn klein (max 7 pers.), waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.